Besplatna struja i gas za socijalno ugrožene od 1. aprila

Bez autora
Feb 24 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajloviće najavila je da će socijalno ugroženi građani od 1. aprila ove godine imati pravo na ograničene količine besplatne struje i gasa. Vlada Srbije je usvojila uredbu kojom se propisuju kriterijumi, način zaštite, uslovi, rokovi i postupak za utvrđivanje statusa energetski zaštićenog kupca.Građani će se putem socijalnih ustanova u svojim lokalnim samoupravama prijavljivati i, uz dokaze da su socijalno ugroženi, dobijati status energetski zaštićenih kupaca.

Besplatna struja i gas za socijalno ugrožene od 1. aprilaMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajloviće najavila je da će socijalno ugroženi građani od 1. aprila ove godine imati pravo na ograničene količine besplatne struje i gasa.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Beta navela da je Vlada Srbije usvojila uredbu kojom se propisuju kriterijumi, način zaštite, uslovi, rokovi i postupak za utvrđivanje statusa energetski zaštićenog kupca.

Ona je istakla da će se građani putem socijalnih ustanova u svojim lokalnim samoupravama prijavljivati i, uz dokaze da su socijalno ugroženi, dobijati status energetski zaštićenih kupaca.

Takođe, Mihajlović je napomenula da će oni prvo dobiti status energetski zaštićenog kupca koji će važiti do kraja ove godine, a zatim ponovo na period od godinu dana, i dodala da taj status može i da se izgubi.

Prema njenim rečima, ako je mesečna potrošnja struje i gasa dva i po puta veća od onoga što je predviđeno uredbom, korisnik neće imati pravo na umanjenje računa.

Ova uredba je prvi korak u stvaranju svih socijalnih karata, napomenula je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik